Što se u d.KABINET-u radilo u 2021. godini?

dkabinet-agencija-poslovanje

Što se u d.KABINET-u radilo u 2021. godini?

Kad svoju prvu, samostalnu poslovnu godinu, koja je obilježena gospodarskom krizom preživiš i nastaviš poslovati bez problema, onda  ćeš i svaku slijedeću!

To sam zaključila lani ali sam se nadala, kao i mnogi, da kriza zbog pandemije neće trajati beskonačno. Na žalost ona još traje.

Međutim, ako uporno i marljivo radiš i znaš svoj cilj, sve ćeš prevladati. Krizna razdoblja te mogu okrenuti i nekim novim idejama baš kako je to rekao John F. Kennedy:

„Kad je napisana na kineskom, riječ kriza sastoji se od dva znaka – jedan predstavlja opasnost, a drugi priliku.“

Zato kao optimist na duge staze pred kraj prosinca sažimam u ovom tekstu što se to sve radilo u d.KABINET-u tijekom 2021. godine.

Ova poslovna godina je bila gotovo jednako izazovna u svakom mjesecu, ali na kraju, kad se podvuče crta - slobodno mogu reći da je bila uspješna.

Poslovne suradnje iz najrazličitijih niša

Osvrt na proteklih dvanaest uzbudljivih mjeseci započet ću VELIKOM zahvalom svim starim klijentima koji su mi dali povjerenje i s kojima ulazim u još jednu godinu uspješne poslovne suradnje. Hvala i svima koje sam upoznala tijekom ove godine i s kojima sam radila jer su prepoznali moj rad i odabrali upravo mene za suradnju.

d.KABINET je u 2021. imao klijente iz najrazličitijih poslovnih niša. Od turizma i ugostiteljstva, preko farmacije, politike i prodaje nekretnina, do građevinarstva te dizajna odjeće.

Upravo me ta raznolikost inspirirala i potaknula da dam još više od sebe kako bi oni postigli što bolje poslovne rezultate. Bez obzira je li se radilo malim, srednjim ili velikim tvrtkama (ili pojedincima), moj pristup je uvijek isti za sve: svi su VIP klijenti!

Usluga brendiranja i partnerski program

Ove godine sam se odlučila i na neke novosti. Uslugu kreiranja vizuala tako sam proširila u brendiranje koje podrazumijeva stvaranje vizualnog identiteta a svima koji su zainteresirani za poslovne suradnje sa mnom, ponudila sam partnerski program.

Posebno me je radovalo što su početkom ove godine ideje iz d.KABINET-a ušle u uži izbor za brendiranje nove linije proizvoda za jednu farmaceutsku tvrtku. Na mom prvom online pitchu sam predstavila ideje za: ime krovnog brenda, nazive za tri proizvoda, slogan brenda, te vizualni identitet brenda i proizvoda kojega je izradio kolega.

poslovno-savjetovanje-online

Premda smo ušli u uži izbor i natjecali se na poziv kojeg sam dobila (ne temeljem prijave na natječaj), i premda se na kraju ne možemo slavodobitno pohvaliti pobjedom, ovo je bilo odlično iskustvo i vježba. Naime, tvrtka za koju smo radili idejno rješenje se na kraju odlučila te nove proizvode prezentirati unutar svoje postojeće linije sličnih proizvoda.

U godini u kojoj smo se i dalje svi pomalo držali na distanci, veselilo me je komunicirati s klijentima kroz moju uslugu poslovnog savjetovanja online. Ovakva vrsta komunikacije pomogla je onima koji su sami započeli digitalnu promociju, pa su negdje zapeli i trebala im je nova ideja i savjet. Online sastanci razbistre nedoumice, probleme i ono što klijente najviše koči.

Drago mi je kad kroz razgovor mogu pomoći klijentima kako bi nastavili dalje raditi sami.

Pisanje korisnog contenta

Ono što je za d.KABINET bilo najvažnije je kontinuirano pisanje sadržaja na web stranici. Posvetila sam veliku pozornost redovitom stvaranju vrijednog contenta na blogu.

Rezultat je itekako vidljiv!

Blog sa edukativnim sadržajem, savjetima i novostima iz digitalnog marketinga doveo je preko 80% prometa na moju web stranicu. Pisala sam otprilike pet članaka mjesečno uključujući i gostujuće kolumne.

Najpopularniji tekst ove godine bio je onaj o poslovnom e-mailu. Ali zanimale su vas i sve teme vezane uz društvene mreže među kojima su: kako izraditi plan objava za društvene mreže, kada objavljivati sadržaj, koju analitiku pratiti

content-dkabinet-agencija

Zbog edukativnog sadržaja dobila sam tako ove jeseni i poslovnu ponudu da predajem na jednom učilištu. Premda me je ponuda obradovala, ipak sam je zbog prezauzetosti, stavila na pauzu.

Privukle su vas i nove eKnjige koje sam napisala ove godine. Jedna je o prodajnim kampanjama a druga o pisanju tekstova za web stranice. No, često sam pisala ponude i za ljude koji su mi se obratili jer su d.KABINET otkrili preko oglasa na Googleu ili Facebooku. Naravno tu su i oni koje sam upoznala zbog preporuka koje su išle “od usta do usta”.

Osim preko bloga, novi ledovi i klijenti dolazili su u d.KABINET i preko newslettera kojega kreiram i šaljem nekoliko puta mjesečno. Veseli me što sam kroz dvije godine upravo putem e-mail marketinga i pisanja newslettera, uspjela stvoriti prisniji odnos s leadovima koji mi se i povremeno jave e-mailom te napišu review na Googleu.

Takve reakcije zlata vrijede osobito za poduzetnike koji, poput mene, rade sami. 🙌

Na kraju ove godine i na kraju ovog osvrta, još jednom se zahvaljujem svima koji na bilo koji način podržavaju d.KABINET.

Želim vam svima sretnu i uspješnu 2022. godinu! 💡

Danijela  ✏️