Savjet srijedom: Zašto je ulaganje u SEO važno na početku poslovanja

ulaganje-u-seo

Savjet srijedom: Zašto je ulaganje u SEO važno na početku poslovanja

Ulaganje u SEO optimizaciju sadržaja na samom početku poslovanja važno je želite li da se vaša web stranica uvijek nalazi na prvoj stranici Googlea.

Imati web stranicu koja je među prvim rezultatima pretrage, danas je jednako važno kao uspješno poslovati na fizičkim lokacijama tvrtke. Na početku poslovanja internetska dostupnost proizvoda ili usluga, informacija i sadržaja koji je optimiziran za tražilice, svakoj tvrtki omogućit će da bude i ostane „u (poslovnoj) igri“.

Činjenica da o važnosti SEO optimizacije čitate preko d.KABINET bloga a ne iz pisma kojega ste dobili poštom ili novinskog članka u papirnatom izdanju neke novine ili magazina, dokazuje zašto digitalni marketing ubrzano napreduje u današnjem svijetu.

U nastavku vam dajemo četiri razloga zbog kojih biste trebali veliki dio vašeg budžeta već na početku poslovanja izdvojiti za SEO optimizaciju.

4 razloga zašto je SEO važan za svaku tvrtku koja se tek pojavila na tržištu

seo-optimizacija-vaznost

1. SEO povećava organski promet i osigurava viši rang na tražilicama

Čuli ste kako je sadržaj kralj. Isto tako za SEO možemo kazati da je Sveti Gral ili alfa i omega digitalnog marketinga.

Optimiziranje vašeg sadržaja ključnim riječima i dugim frazama koje su relevantne kod pretraživanja povećava šanse da vaša web stranica bude vidljivija. Također pomaže u osiguravanju višeg ranga u rezultatima tražilice. Time se, pak, povećava organski promet generiran na vašoj stranici.

To nije kraj!

Povećanje organskog prometa povećava konverzije, što na kraju dovodi do povećanja prihoda. I to je zatvoreni krug.

Stvaranje prometa, stopa konverzije i prihod međusobno su povezani s izvedbom sadržaja na stranici u rezultatima tražilice.

2. SEO poboljšava korisničko iskustvo

Želite da posjetitelji na vašem webu lako navigiraju kroz sadržaj te jednostavno i brzo pronađu sve što ih zanima?

To znači da želite najbolje moguće korisničko iskustvo (engl. User Expirience ili UX) za vašu publiku.

UX je bitan element digitalnog marketinga koji može ili poboljšati, ili uništiti vaš brend.

Kada je korisničko iskustvo na razini onda će ono potaknuti vašu publiku na više angažmana te će povećati i zadržati njihovo povjerenje. Osim optimizacije sadržaja uz korištenje prethodno istraženih ključnih riječi, važno je i optimizirati fotografije na web stranici.

Odlično korisničko iskustvo podrazumijeva i brzo učitavanje stranice te web prilagođen različitim uređajima (responzivni dizajn stranice).

3. SEO pomaže u prikupljanju podataka o ponašanju kupaca

seo-i-ponasanje-kupaca

Ako ste tek počeli s poslovanjem sigurno vam je teško identificirati ciljanu publiku. Kupce privlačite i zadržavate sporo i teško.

Zato je važno imati način na koji ćete dobiti podatke o kupcima ili klijentima te analizirati kako se oni ponašaju. Optimizirani sadržaj je alat koji vam tu pomaže.

Evo kako.

SEO pokazuje koje ključne riječi ili fraze publika koristi dok traži određenu temu.

Te informacije ćete koristiti da biste prikupili i analizirali podatke o klijentima, te dalje stvarati  EO optimiziran sadržaj kako bi ih lakše ciljali.

4. SEO pomaže u stvaranju imidža brenda

Web stranica koja se publici pojavljuje često u pretraživanju smatra se pouzdanom i informativnom. I sami ćete više vjerovati nekom izvoru kojega često vidite u tražilici kad vas zanima neka tema.

Što više puta publika vidi vaš sadržaj, to ga više smatra relevantnim čime se poboljšava vrijednost i imidž vašeg brenda.

Ulazite li tek na tržište borba za opstanak i uspješno poslovanje bit će vam teško zbog konkurenata, velikih i poznatih kompanija i renomiranih malih, srednjih i velikih poduzeća. Ali i freelancera!

Korištenje SEO tehnika bit će vaše najbolje oružje koje će vam omogućiti da se istaknete iz mase, dosegnete ciljanu publiku i budete korak ili dva ispred konkurencije. U ovom procesu izbjegnite najčešće greške kod SEO optimizacije.

Ulaganje u SEO je vaš slijedeći korak, ali vam treba pomoć? Javite nam se!