d.KABINET-ova 2023. godina

dkabinet-2023

d.KABINET-ova 2023. godina

Završavajući 2023. godinu zadovoljno krećem prema maloj, ali važnoj obljetnici d.KABINET-a – petom rođendanu.

Doduše, taj datum dolazi tek pred kraj ljeta, no već sada su u pripremi neke novosti kojima planiram „osvježiti“ poslovanje mog brenda i tome se iskreno jako radujem.

Podvlačeći poslovnu crtu na kraju ove godine, evo kratkog pregleda najznačajnijih događaja koji su obilježili moje poslovanje u 2023. godini.

Nova usluga u d.KABINET-u

S početkom 2023. godine d.KABINET svojim klijentima nudi novu uslugu. To je pisanje i provedba EU projekata, čime zaokružujem uslugu koju sam do sada radila, a to je promocija vidljivost EU projekata.

To je ujedno i formalno proširenje moje djelatnosti i posao kojega ću raditi po potrebi pored osnovnog – digitalnog marketinga.

Govoreći o EU projektima, u 2023. uspješno je priveden kraju projekt Općine Lećevica za kojega sam radila promociju i vidljivost. Riječ je o projektu „Multifunkcionalni centar fra Ante Konstantina Matasa – MFC“, koji je sredstvima EU-a iz trošne zgrade pretvoren u moderni centar.

I u 2023. godini nastavila sam surađivati s vjernim klijentima koji su sa mnom od 2019. godine, a takve suradnje osim što su zlata vrijedne, su i poseban izazov.

Prvenstveno zbog toga što svaki dan morate imati svježu i zanimljivu informaciju koja će potencijalne kupce privući i usmjeriti na pravi put – konverziju.  

No, naravno, nije samo konverzija važna.

Radeći s klijentima iz raznih niša, iskusila sam mogućnost stvaranja posebnog odnosa u komunikaciji “brend – kupac”. I to s najrazličitijim tipovima kupaca. A to je, smatram, osobito bogatstvo u ovoj vrsti posla.

Klijenti s kojima sam krenula u suradnje tijekom 2023. godine dolaze iz najrazličitijih djelatnosti. Jednima je tako glavna djelatnost prodaja i najam građevinskih strojeva. Drugi se bave prodajom panela za grijanje, treći prodajom opreme i strojeva za poljoprivredu itd.

Gastronomska priča iz povijesti

Među novim klijentima je i novootvoreni restoran, wine bar & shop na šibenskoj rivi –  Mlin Montanari. Novo fine dining mjesto sa zanimljivom pričom koja je je spoj ugostiteljstva i povijesti.

Naime, na mjestu gdje se nalazi današnji restoran, tik do šibenske katedrale, nekada je bio prvi parni mlin u Dalmaciji čiji je vlasnik bio Talijan Giovanni Montanri. Parni stroj je služio za meljavu žita a dva kotla za proizvodnju tjestenine. Davne 1850. godine taj je industrijski pogon otvoren, a kasnije je proširen i nadograđen reprezentativnim zdanjem. U njemu je 1875. boravio čak i car Franjo Josip I.

Restoran je otvoren ovo ljeto i njeguje šibensku gastronomsku baštinu, nudeći, među ostalim,  tjesteninu koju sami proizvode.  

Stvaranje sadržaja koje zanima moju ciljanu publiku i novi eBook

Jedan od najvažnijih strateških pristupa u d.KABINET-u ostao je content marketing. Pisanje sadržaja na blogu sa temama koje zanima ciljanu publiku, kao i redovito slanje newslettera i u ovoj godini dalo je pozitivne rezultate.

Zato s pisanjem nastavljam i u slijedećoj godini.

Pored toga i dalje sam kolumnistica portala „Suvremena žena“.

I ovog puta za rođendan d.KABINET-a napisala sam novi eBook. Ovaj nosi naslov „10 copywriting savjeta“, a možete ga, uz sve ostale moje eKnjige, besplatno preuzeti upisom u moju e-mail bazu.  

Konac godine uz predavanje i promociju konferencije

Kraj godine obilježila su dva zanimljiva događaja – predavanje na Veleučilištu u Šibeniku te promocija konferencije u organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Promocija konferencije pod nazivom “Era inovacija – kako tehnologija oblikuje poslove budućnosti” bila je iznenađujuće dobro posjećena, a osobno mi je drago da je primjena umjetne inteligencije u Šibeniku izazvala toliku zainteresiranost.

Predavanje koje sam bila pozvana održati priređeno je u okviru manifestacije „Tjedan karijera VUŠ“, a studentima sam govorila o osobnom iskustvu dajući odgovore na pitanja kako promijeniti karijeru i zašto odabrati digitalni marketing.

Jako mi je drago da su upravo studenti poželjeli da gostujem na ovoj manifestaciji pa vjerujem da će među njima biti i onih koji će u d.KABINET-u obaviti svoju stručnu praksu.

Na samom kraju godine krenula sam u zanimljiv ghostwriting projekt o kojem, razumljivo, nećete saznati ništa više osim ove rečenice. 😉

Uz to, d.KABINET je radio i promociju i praćenje manifestacije “Advent pod murvom 2023.” koja se priređuje po drugi put u Skradinu u organizaciji Turističke zajednice Grada Skradina.

Zahvaljujem se ovim putem svim mojim klijentima na povjerenju, osobito onima s kojima plovim uspješno već više od četiri godine.

Hvala i vama koji me pratite i podržavate a niste među mojim klijentima, već vam je moj web mjesto pronalaska korisnih savjeta i ideja iz digitalnog marketinga i odnosa s javnošću.

Svima želim sretan Božić i uspješnu 2024. godinu! 🤶

Danijela