Savjet srijedom: Instagram testira novi gumb „Zatraži ponudu“

zatrazi-ponudu-gumb-instagram

Savjet srijedom: Instagram testira novi gumb „Zatraži ponudu“

Instagram s odabranim tvrtkama testira novi gumb “Zatraži ponudu”. Novi gumb u ovoj aplikaciji trebao bi omogućiti postavljanje prilagođenih pitanja koja će vlasnici malih tvrtki postavljati klijentima prije početka razgovora.

Nakon što kupci ispune upitnik, mogu brzo zatražiti ponudu od tvrtke bilo da su zainteresirani za njihove proizvode ili usluge.

Ova najava službeno je objavljena iz Mete u sklopu Nacionalnog tjedna malih poduzeća.

Osim najnovijeg gumba na Instagramu, iz Mete su najavili još novih alata za tvrtke koje bi trebale pojednostaviti način komunikacije s publikom te oglašavanje, ali i za generiranje potencijalnih klijenata te dijeljenje više informacija o svom poslovanju.

“Ovi alati mogu poboljšati način na koji se male tvrtke povezuju s kupcima i identificiraju kvalitetnije potencijalne klijente.”, istaknuli su.

Novi gumb „Zatraži ponudu“ na Instagramu (“Get Quote”)

Nova značajka će navodno olakšati korisnicima i tvrtkama međusobnu interakciju na platformi. Meta napominje da bi novi gumb trebao olakšati tvrtkama generiranje potencijalnih klijenata i upravljanje razgovorima.

Odabrane tvrtke sada mogu staviti gumb “Zatraži ponudu” na svoj Instagram profil ili dodati naljepnicu “Zatraži ponudu” u svoje priče (Stories).

instagram-gumb-zatrazi-ponudu
Izvor: Meta

Meta također uvodi niz drugih novosti u svojim aplikacijama.

Među njima nam je posebno za oko zapela i nova mogućnost oglašavanja u Messengeru koja će tvrtkama omogućiti slanje promotivnih kampanja s porukama korisnicima. Na primjer, korisnik se može uključiti u primanje obavijesti o nadolazećim rasprodajama, omogućujući tvrtkama da drže korisnike u tijeku o budućim prodajama .

Ovu najavu je u svom videu zanimljivo prokomentirao i Ben Heath, stručnjak za oglašavanje na Facebooku.

"Mala i srednja poduzeća dugo su nam govorila da im Meta Business Suite omogućuje učinkovitije odgovaranje na upite kupaca, no često su se oslanjali na druga rješenja za ponovno angažiranje kupaca. Uz ovu značajku, mala i srednja poduzeća imat će novi alat za povećanje prodaje i lojalnosti kupaca u Meta Business Suiteu.", ističu.

Oglašavanje u WhatsApp chatu

Među novostima je i kreiranje Facebook i Instagram oglasa koji se otvaraju u WhatsApp chatu. Navodno će biti moguće izraditi cjelovite oglase izravno iz aplikacije WhatsApp Business. Namjera je pomoći malim tvrtkama da lakše pronađu nove kupce i brže rastu.

whatsapp-chat-oglasi
Izvor: Meta

Osim toga, Metina usluga Inbox, koja tvrtkama omogućuje upravljanje porukama korisnika putem Messengera i Instagram Directa, sada se integrira s WhatsAppom kao dio malog testa. Iz Mete kažu da će ovakvom centralizacijom komunikacija, tvrtke moći bolje upravljati porukama i uštedjeti vrijeme.

Sklonosti ljudi prema načinu na koji razgovaraju s tvrtkama se razvijaju. U ovoj digitalnoj eri, gotovo 71%  želi moći komunicirati s tvrtkama na isti način na koji šalju poruke prijateljima i obitelji. – ističu iz Mete.

Zbog toga je njihov cilj olakšati tvrtkama da započnu razgovore s potencijalnim kupcima putem njihovih aplikacija.

Teško vam je ići ukorak sa svim novostima iz digitalnog marketinga i tražite nekoga tko bi to radio umjesto vas?

Ne tražite dalje!

Tu smo da vam pomognemo odabrati najbolji način za online promociju vašeg biznisa. Javite nam se i zatražite vašu ponudu.