Svi na Instagramu dobivaju link sticker

instagram-link-sticker

Svi na Instagramu dobivaju link sticker

Službeno je, naljepnica s poveznicom ili link sticker, konačno je dostupna svakom korisniku Instagrama – čak i onima s manje od 10.000 pratitelja!

Nema više one muke s postavljanjem „link in bio“ ili „swipe-up“ naljepnica te slanja publike na “link u opis profila”. 🙄 Sada konačno preko Instagram Stories upućujete publiku poveznicom direktno na odredište koje želite.

Ovo je trenutak koji su sigurno mnogi među vama željno iščekivali, posebno oni koji maju male tvrtke i brendove i nemaju povlaštenu plavu kvačicu ili više od 10 tisuća pratitelja.

Instagram nam se izgleda smilovao. 😅

link-sticker-instagram-stories

Novost je službeno objavljena krajem listopada a kako kažu iz Instagrama: “odluku su donijeli na temelju povratnih informacija od zajednice o tome koliko bi bilo važno za kreatore i tvrtke svih veličina da imaju koristi od dijeljenja linkova kako bi se razvijali na isti način na koji rastu veći računi.”

Ako sticker još uvijek nemate, ne paničarite, u trenutku dok pišemo ovaj tekst nemamo ga ni mi a niti naši klijenti.

Dok ga čekate s nestrpljenjem, ne gubite vrijeme. Donosimo vam kratke upute za njegovo korištenje te tutorijal vezan uz još jednu novost na Instagramu.

Što je i gdje se nalazi link sticker?

Naljepnicu s linkom pronaći ćete kad kliknete na zaslon u Stories. Ona se nalazi na mjestu sa svim ostalim naljepnicama za Instagram Stories. Ova, međutim, ima taj toliko željeni dodatak – link.

Sad ćete u Stories objavama direktno moći publiku slati na svoju web stranicu ili neko drugo odredište na internetu. Publika samo treba na nju kliknuti da bi pristupili sadržaju.

Ovo je odlična vijest, budući da Instagram još uvijek ne dopušta dijeljenje linkova u objavama (feedu), zbog čega su “link in bio” platforme poput Linktree, Shorby i Linkin.bio postale popularne u posljednjih nekoliko godina.

Naljepnicu će te prepoznati po tome što prikazuje prvi dio odredišta (tj. naziv domene), a to omogućuje i veću transparentnost.

Instagram je napomenuo da se ova odluka o proširenju pristupa link stickeru svima mora donijeti pažljivo, jer bi to moglo utjecati na integritet i sigurnost aplikacije. Misle pri tom na zloupotrebu ove naljepnice za, primjerice, širenje dezinformacija ili slanje neželjene pošte. Zato će računi koji dijele dezinformacije i govor mržnje biti blokirani za korištenje link stickera, napomenuli su.

Da ne bi bilo zabune, plaćeni oglasi na Instagramu, koji uključuju link koji vodi na odredište kao što su npr. web stranice i dalje funkcioniraju kao i prije.

Kako koristiti link sticker u Instagram pričama?

Ako još nemate pristup naljepnici, budite strpljivi. Instagram je upravo objavio ovu vijest, pa će možda trebati nekoliko dana da ju svi dobijemo. Jednom kad je dobijete, lako ćete ju koristiti.

Evo kratkih uputa kako dodati link sticker u Instagram Stories:

Idite u Stories na dio s naljepnicama i odaberite link sticker.

link-sticker-instagram
Izvor: Later

Potom zalijepite svoju vezu (domenu) u polje veze.

link-u-instagram-stories
Izvor: Later

I to je sve!

Kako bi privukli pažnju publike na link sticker, možete dodati tekst ili strelice koji upućuju na poveznicu ili pak napisati kratki CTA i nalijepiti preko stickera.

Sadržaj na Instagram možete objavljivati direktno s kompjutora!

Osim ove novosti od prošlog tjedna na Instagram možete objavljivati direktno s kompjutora (ili laptopa). Postupak je jednostavan a ne govorimo o korištenu Autorskog studija.

Evo i kratkog tutorijala:

Otvorite Instagram stranicu na svom kompjutori u kliknite u kvadratić sa križićem na vrhu stranice.

objavljivanje-na-instagramu-preko-kompjutora

Zatim će vam se otvoriti prozorčić gdje ćete unijeti fotografiju ili video.

Kad ste to napravili, fotografiju ili video možete i urediti.

uredivanje-videa-instagram

Slijedeći korak je pisanje sadržaja, dodavanje emojia, lokacije, označavanje fotografije/videa, te konačno klik na objavljivanje posta.

objavljivanje-preko-kompa-na-instagram

Tadaaaa!

Ovo je cijela mudrost za objavljivanje preko kompa. 😉

Treba li vam pomoć oko vođenja vaše Instagram stranice, javite nam se, rado ćemo vam pomoći!