Google Ads uvodi novo ažuriranje za opetovana kršenja pravila oglašavanja

google-ads-opomene

Google Ads uvodi novo ažuriranje za opetovana kršenja pravila oglašavanja

U rujnu 2021. Google će predstaviti novi sustav utemeljen na opomenama kako bi provodio mjere nad oglašivačima koji opetovano krše pravila za Google Ads. Sustav utemeljen na opomenama počet će uvoditi 21. rujna 2021., uz postupnu strožu provedbu tijekom tri mjeseca.

Službena je ovo najava koja je stigla iz Googlea svim oglašivačima.

Napominju kako ovo ažuriranje neće utjecati na postupke obustave računa za ozbiljna kršenja pravila za Google Ads.

Sustav sa opomenama vrijedi za sljedeća pravila:

  • omogućivanje nepoštenog djelovanja
  • neodobrene tvari
  • eksplozivi
  • drugo oružje
  • duhan

Pokrivenost pravila u sustavu utemeljenom na opomenama proširivat će se dodatnim pravila u fazama, a oglašivači će primiti obavijest svaki put kad se sustavom utemeljenim na pravilima obuhvate nova pravila.

Što se mijenja novim pravilima?

Kako bi korisnicima pružio siguran i pozitivan doživljaj, Google od oglašivača zahtijeva pridržavanje pravila za Google Ads.

U okviru Google Adsovog sustava za provedbu mjera Google će oglašivačima početi davati opomene, a popratit će ih obavijesti e-poštom i obavijesti na računu kako bi se oglašivače potaknulo na usklađivanje s pravilima i odvratilo ih od opetovanja kršenja naših pravila.
opetovano-krsenje-pravila-google-ads

Upozorenje pa opomena

Prvo oglašivačevo kršenje pravila rezultirat će upozorenjem. No, oglašivači će dobiti prvu opomenu ako otkriju kontinuirano kršenje pravila Googlea.

Oglašivači će moći dobiti najviše tri opomene, a kazne primijenjene uz svaku opomenu progresivno će se pooštravati.

Privremene obustave računa primijenit će se uz prvu i drugu opomenu (na tri, odnosno sedam dana), dok će treća opomena rezultirati obustavom računa.

Oglašivač čiji se račun privremeno obustavi morat će ispraviti predmetna kršenja i poslati obrazac potvrde kako bi nastavio posluživati oglase. Nakon te potvrde privremena obustava uklonit će se s njihovog računa tri dana nakon izdavanja prve opomene ili sedam dana nakon druge.

Oglašivači se mogu i žaliti na odluku o opomeni ako smatraju da je riječ o pogrešci. Također, oglasi će se nastaviti prikazivati odmah nakon prihvaćanja žalbe na opomenu.

Isto tako, računi će ostati privremeno obustavljeni ako oglašivač ništa ne poduzme da potvrdi ili se žali na opomenu. Opomene će ostati na Google Ads računu 90 dana ako se žalba ne prihvati.

Računi obustavljeni nakon treće opomene neće moći prikazivati oglase ili stvarati novi sadržaj ako se žalba na obustavu ne prihvati.

Na slijedećem linku saznajte više detalja vezano za obustavljanje računa na Google Ads.

Treba li vam, pak, pomoć kod oglašavanja, tu smo da vam pružimo savjet i asistenciju!