Savjet srijedom: Otkrijte 3 načina na koje poslovne sastanke možete iskoristiti za osobno brendiranje

poslovni-sastanci-i-brendiranje

Savjet srijedom: Otkrijte 3 načina na koje poslovne sastanke možete iskoristiti za osobno brendiranje

Zbog čega priređujemo poslovne sastanke? Da bismo bili up-to-date sa svim što se događa u tvrtkama (isto je bile one male, sa tek tri zaposlenika, ili velike sa 103 zaposlenika). Sastančimo da bismo raspravili o novim projektima, proizvodima, ponudama koje pokrećemo, radi brainstorminga oko nastupa na tržištu, nove strategije itd.

Naravno, na iste teme sastanke imamo i sa klijentima, fokusirajući se na njihove ciljeve.

Bez obzira na cilj, većina razgovora na sastancima svedena je na dvije kategorije – raspravlja se o problemima i njihovom negativnom utjecaju,  te pokušava pronaći rješenja.

Gledate li na sastanke kao zamorne sate pilanja, promijenite svoje razmišljanje  – angažirajte se i uključite se u rasprave. Kad započnete gledati na sastanke iz perspektive osobnog brendiranja, vidjet ćete da postoji puno načina da to vrijeme maksimalno iskoristite za svoje ciljeve u karijeri.

Ako se usavršite kako bi vaš doprinos na sastancima bio maksimalan, bit će to dragocjeni plus u vašoj karijeri.

Evo 3 najbolja načina kako da sastanke iskoristite da izgradite svoj brand ili bolju poziciju na radnom mjestu. Krenite već danas sa njihovom primjenom.

Tri načina na koja ćete sastanke okrenuti u svoju korist

kako-izgraditi-karijeru

Pokažite svoju stručnost

Imate li svoje jedinstveno stajalište o nekoj temi u firmi i smatrate da bi bilo dobro za poslovanje, iznesite ga na sastanku. Pokazujući svoju stručnost na određenu temu postajete svojevrsni začetnik ideje ili projekta. Sastanci vam mogu pružiti priliku da učinkovito podijelite te svoje zamisli sa onima koji donose odluke. 

Prije sastanaka razmislite kako ćete razjasniti svoj stav. Ne pokušavajte biti „najpametnija osoba na sastanku“, jer ne želite da vam “arogantan” postane srednje ime!

Izgradite odnose i ojačajte tim

Ako ne spadate u one čiji posao i radni zadatci ovise o timu, onda vam vjerojatno nedostaje taj šušur.  Radite li sami u svom odvojenom uredu, ili od kuće, sastanci će vas izvući iz te kolotečine pružajući vam priliku da se povežete s drugima. Smatrajte zato poslovne sastanke prilikama za izgradnju novih odnosa i jačanje postojećih veza s kolegama.

Jednako tako sastanci bi trebali biti vrijeme koje ćete iskoristit za izgradnju tima, održavanje grupe povezanosti i posvećenosti zajedničkom cilju. Sastanci pružaju priliku podsjetiti sudionike na zajedničke ciljeve, ojačati zajedničke vrijednosti i ostati fokusirani na misiju tima / tvrtke.

Prepoznate li u svom timu pojedinca kojega je zbog njegovih zasluga i marljivog rada vrijedno istaknuti,  najbolji način za to je javno priznanje na zajedničkom sastanku. To vam pomaže da ojačate odnose s ljudima koje ste pohvalili, ali također pokazuje i da ste svojevrsni vođa – tj. da razmišljate nesebično i dalje od vlastitih doprinosa.

Resetirajte se

Ne gledajte na sastanke kao na tlaku koju trebate samo odraditi.  Biti zatvoren u uredu po čitav dan radeći, može biti produktivno, ali ne na duge staze. To je često recept za izgaranje, ogorčenje i  radi protiv vas.

Face to face time (čak i ako je riječ virtualnom sastanku) pomaže vam da pritisnete “reset” jer vam daje drugu vrstu posla – a to je posao koji morate obaviti s drugima.

Brend ćete teško izgraditi ako vrijeme provodite samo sami sa sobom. Dakle, iskoristite sastanke za osvježenje – vrijeme da čujete perspektivu drugih, uključite se u živu raspravu i odmorite se i odlijepite prste od tastature.

Poslovni sastanci mogu vas potaknuti na promjenu načina razmišljanja. Proširite svoje viđenje o mogućnostima i ulogama sastanaka. Poboljšate poziciju svog osobnog brenda i dajte poticaj karijeri. Ako ste propustili, provjerite u našem prošlom savjetu, što sve ne biste smjeli raditi na sastanicma.

Treba li vam dodatan savjet vezan uz poslovanje, javite nam se bez obaveze. Sastanke održavamo i virtualno.