Savjet srijedom: Kako koristiti novi Instagram sticker „Vaš je red“?

instagram-sticker-vas-je-red

Savjet srijedom: Kako koristiti novi Instagram sticker „Vaš je red“?

Je li vas ovih dana netko označio u Instagram Stories koristeći sticker na kojem piše „Vaš je red“ a vi niste znali u čemu je fora i kako se uključiti?

Nema panike.

U današnjem Savjetu srijedom pišemo što je i kako koristiti najnoviju Istagramovu naljepnicu  koju su nazvali “Vaš je red” (engl. Add Yours).

Iz Instagrama kažu kako bi ova nova, interaktivna naljepnica trebala potaknuti vašu publiku na stvaranje tzv. viralnih lanaca sadržaja u pričama što je čini ogromnom prilikom za poticanje angažmana vaše zajednice.

Na primjer, odjevni brend može objaviti priču s naslovom na naljepnici “Outfit srijedom” i fotografiju na kojoj pokazuju odjevnu kombinaciju, a zatim pozvati svoje pratitelje da dodaju svoj outfit putem naljepnice.

Dakle, osim što se možete pridružiti na već postojeći sticker na koji naiđete u Stories, možete pokrenuti vlastiti upit s naljepnicom “Vaš je red” potičući pratitelje da se uključe.

Naljepnicu smo i sami testirali najprije kako bi smo skužili kako „radi“ ali i da bi ustanovili kako publika reagira na nju i znaju li kako se ispravno koristi. Ispostavilo se kako je ova nova Instagramova značajka za većinu ipak zagonetka.

Zato u ovom tekstu otkrivamo kako se ispravno priključiti novom Instagram trendu i iskoristiti ga u promicanje vlastitog brenda.

Čemu služi Instagram Stories sticker “Vaš je red”?

Riječ je o naljepnici kojoj je cilj potaknuti korisnike na međusobnu suradnju te dijeljenje vlastitih interesa kroz Instagram Stories. Novi IG sticker  publici omogućuje da kreiraju vlastiti upit te da odgovore na priče drugih korisnika.

Naljepnica “Vaš je red” ili „Add Yours“,  baš kako joj ime kaže, koristi se u Instagram Stories na način da dodate fotografiju ili video (kao i do sada), na koje onda nalijepite novi sticker. Na sticker zatim dodajete tekst pozivajući tako ostale da se priključe te objave i podijele u priči svoj sadržaj.  

instagram-sticker

Kada netko od vaših followera odgovori na vašu naljepnicu i podijeli  to u svojoj priči, počinje svojevrsna lančana reakcija a u ovom novom izazovu mogu sudjelovati njihovi pratitelji i na kraju svaki korisnik na Instagramu.

add-yours-sticker

Osim toga, kada sudjelujete u lancu dijeljenja naljepnice “Vaš je red”, potičete svoju zajednicu da sudjeluje. Čak možete vidjeti tko se od vaših pratitelja pridružio lancu iz vaših priča.

Kako koristiti sticker “Vaš je red”?

Ako ste naišli na naljepnicu “Vaš je red” na tuđoj priči i želite se pridružiti lancu, jednostavno kliknite na naljepnicu.

Potom dodajte fotografiju, vizual ili video i objavite je.

add-yours-sticker

Ako ćete pak pokrenuti vlastitu naljepnicu, pripremite fotografiju ili video za objavu u svojoj Story kao i inače. Zatim kliknite na opciju IG Story naljepnica na vrhu zaslona i dodirnite gumb “Vaš je red”.

Možete izraditi vlastiti upit ili dopustite Instagramu da za vas izradi upit dodirom na kockice na dnu zaslona. Točno iznad tipkovnice.

novi-sticker-instagram

I to je sve!

Može li biti jednostavnije?!

Kako vidjeti sticker “Vaš je red” u Instagram pričama drugih korisnika?

Kada naiđete na postojeću naljepnicu “Vaš je red” i kliknete na nju vidite druge IG priče s javnih Instagram profila koji su sudjelovali u tom upitu.

vas-je-red-sticker

Ako želite vidjeti odgovore na vlastitu naljepnicu, vratite na svoju Instagram priču i kliknite svoju naljepnicu da vidite tko je sudjelovao.

instagram-stories-new-stickers

Kako koristiti naljepnicu “Vaš je red” za promociju?

Nova naljepnica za Instagram Stories izvrsna je prilika za brendove i kreatore da potaknu svijest o svom brendu, firmi…

Pitate se kako?

Pa, kada brend podijeli naljepnicu “Vaš je red”, izvorno ime onoga koji ju je objavio pojavljuje se na svakoj pojedinoj naljepnici koju su sudionici podijelili dalje.

Upravo je to odličan način da se brend istakne na Instagramu. Ovisno o tome koliko će se publike uključiti u dijeljenje naljepnice, moguće je da stotine tisuća računa vide vašu naljepnicu i otkriju vašu stranicu/ profil.

Iako je ova značajka usmjerena na poticanje korisnika na suradnju, može se smatrati i načinom da otkrijete više ljudi, brendova, tvrtki koje želite pratiti i s kojima se želite povezati. Nakon što kliknete na naljepnicu u nečijoj priči, moći ćete vidjeti sve koji su sudjelovali u temi i pogledati njihove priče.

Instagram u borbi s drugim društvenim platformama

Lansiranje ove najnovije naljepnice dolazi nakon što je Instagram link sticker učinio dostupnom svim korisnicima ne samo onima koji imaju više od 10 tisuća pratitelja i plavu kvačicu.

Globalnom dostupnošću ovih dviju novih naljepnica Instagram korisnicima daje načine za suradnju i dijeljenje interesa, te se nastavlja natjecati s drugim platformama društvenih medija.

Koristite li aplikaciju TikTok onda znate kako je ova nova Instagramova naljepnica donekle slična TikTokovoj značajci “duet”, koja korisnicima omogućuje stvaranje sadržaja s originalnim videom. Međutim, Instagramova naljepnica se malo razlikuje jer vam omogućuje da na jednom mjestu vidite objave svih u lancu sadržaja, dok TikTok trenutno ne prikazuje sve video zapise u “duetu”.

Kao i kod svih dosadašnjih Instagramovih najnovijih značajki, kad se nešto novo tek pojavi, pametno je priključiti se trendu radi što bolje vidljivosti vaše stranice ili profila.

Instagram trenutno uvodi novi sticker “Vaš je red” na više tržišta – pa je sada najbolje vrijeme da postanete kreativni i razmislite o tome kako bi ova naljepnica mogla funkcionirati kao dio vaše strategije priča.

Nemate li ideja kako najbolje iskoristiti društvene mreže za promociju vašeg brenda, javite se nama. 😉