Savjet srijedom: Kako koristiti novi „Support small business sticker“ na Instagramu? (+tutorijal/praktični vodič)

instagram-sticker-support-small-business

Savjet srijedom: Kako koristiti novi „Support small business sticker“ na Instagramu? (+tutorijal/praktični vodič)

Support small business sticker ili, u hrvatskom prijevodu – naljepnica “Podrži mala poduzeća“, novina je koju ste odnedavno mogli vidjeti u story objavama na Instagramu.

Od početka COVID-19 pandemije, Instagram se fokusirao na pomoć malim poduzećima. Sredinom ožujka objavili su tako nekoliko alata koji bi, barem donekle, mogli ublažiti posljedice krize koje nas je sve pogodila.

Ovaj novi sticker, svjetlo dana ugledao je nakon naljepnica za dostavu hrane, prikupljanje sredstava i donacije, o kojima smo ranije pisali u našem blogu.

I baš kako smo se tada bili ponadali, restorani u Hrvatskoj su, srećom, počeli otvarati svoja vrata, pa im naljepnice za dostavu nisu bile toliko neophodne.

instagram-pomoc-malim-poduzecima

Međusobna podrška malih poduzeća

Support small business naljepnica trebala bi poslužiti malim poduzetnicima kako bi međusobno podržali i promovirali jedni druge.

Ona je zapravo jedan od alata Facebookovog Centra za pomoć poduzećima. Naime, ako ste vlasnik i vodite poslovne stranice na društvenim mrežama, vidjeli ste da vam se na Facebooku pruža mogućnost da, kako su naveli, “prikupite sredstva za svoje poduzeće  i zatražite pomoć od zajednice ako se suočavate sa neočekivanim poslovnim izazovima“.

Isto tako na Instagramu, pri vrhu stranice, postoji opcija „Pogledajte poslovne resurse vezane uz COVID-19“.

Vjerujemo da ste razmišljali o ovakvoj vrsti potpore, i da vas zanima kako ju koristiti, jer ova kriza će imati dugoročne posljedice. Premda se na prvi pogled čini simbolična, i kao još jedna Instagram “igrarija”, ova vrsta podrške, brzo se proširila.

Iz iskustva znamo, jer vodimo nekoliko poslovnih stranica na Instagramu, da ih ljudi rado pregledavaju i kontaktiraju vlasnike pojedinih poduzeća. Dakle, naljepnica već pokazuje neke rezultate.

Zato smo se odlučili današnju rubriku Savjet srijedom posvetiti upravo toj temi sa kratkim tutorijalom.

Pa, „Let’s rock!“, kako bi rekla jedna naša klijentica. 😉

Kako objaviti story sa Support small business stickerom u 4 koraka

[1]

Da bi ste podržali vaše omiljene poduzetnike za početak otiđite na kreiranje story objave. Odaberite nekakvu fotografiju za pozadinu koja vam se sviđa ili napravite fotografiju. Ne bi bilo loše da pozadina ima veze sa vašom firmom i temom – dakle, podrškom koju ćete upravo dati. Mi smo se odlučili za jednostavnost i stavili naš logotip.

dkabinet-logotip

[2]

Kad ste odabrali pozadinu, otvorite opciju za odabir naljepnica.

kako-objaviti-story

I,  – Voilà! Ugledali ste naljepnicu koju tražite. 😉

instagram-stickers

[3]

Kliknite na naljepnicu i upišite ime poduzeća kojega želite podržati. (Mala digresija. Mi smo se odlučili ovdje spomenuti našeg najnovijeg klijenta koji nam se javio nakon čitanja naših blogova, što nas je posebno razveselilo. Osobito zato, jer se to dogodilo u ovom kriznom razdoblju. )

tutorijal-blog-instagram

Kad upišete ime, sticker možete kliknuti još jednom kako bi odabrali opciju koja vam se više sviđa vizualno. Dvije su verzije: samo ime, ili ime plus tri njihove fotografije.

tutorijal.instagram-stickers

Položite ju bilo gdje želite na story objavi, a ako biste u jednoj objavi podržati više poduzeća, kliknite opet na naljepnicu i ponovite radnju.

 [4]

Kad ste poredali sve kojima dajete svoju podršku, objavite story. I to bi bilo, to!

naljepnice-na-instagramu

Jednom kad objavite vašu priču sa Support small business naljepnicom, ona će biti dodana zajedničkoj story objavi na Instagramu gdje su priče svih koji su podržali mala poduzeća. Tu ih možete sve pregledati.

Također, kada netko pogleda vašu priču i klikne na pojedinu naljepnicu, pokazat će mu se pop-up sa kratkim informacijama o tvrtki. To je odlična opcija za širenje mreže potencijalnih klijenata. Nikad ne znate tko će kliknuti na naljepnicu sa vašim imenom, jer svi koje podržite dobit će obavijest i moći će podijeliti vašu priču, ili vam zahvaliti porukom.

Ovo je sjajan način da pomognete tvrtkama da dođu do novih kupaca i ostanu povezani s njima. Zato, “ne časite časa” – podržite one čiji vam se rad sviđa i cijenite ga već danas!

I još nešto – ako vam se slučajno u opciji naljepnica ne prikazuje ovaj sticker, ažurirajte Instagram aplikaciju.

A kako izgleda naš “support small business story”,  provjerite na d.KABINET Instagram stranici. 🙂