Savjet srijedom: Alati za više linkova na Instagramu

vise-linkova-na-instagramu

Savjet srijedom: Alati za više linkova na Instagramu

Imamo li naše pratitelje na Instagramu uputiti negdje gdje mogu dobiti više informacijama o nama i našim uslugama, to ćemo učiniti postavljanjem linka (URL poveznice).

Danas imamo kratku lekciju za početnike na ovoj mreži, a ovo je ujedno i odgovor na pitanje koje smo dobili od naših IG pratitelja. 😉

Gdje postaviti link na Instagramu?

linkovi-na-instagramu

Instagram je kreativna aplikacija, koja je od 2012. godine u vlasništvu Facebooka. Za razliku od Facebooka kojega možemo opisati kao knjigu, Instagram je više slikovnica. To znači da je fokus Instagrama na što boljoj i efektivnijoj fotografiji i kreativnim vizualima. Tekst koji pišete uz fotografiju, obavezno razdvojite kako bi bio pregledan za čitanje.

No, danas ne govorimo o fotografijama, već o linkovima koje još zovemo i URL ili poveznicama, na druge stranice. Dakle, odgovaramo na pitanje gdje postaviti link na Instagramu a da on “radi”?

Nerijetko nam se događa da vidimo u feed-ovima kako se linkovi postavljaju u tekstovima ispod fotografija. Postavljeni na to mjesto, oni ne vode nikud. To možete odmah prepoznati, jer nisu u poznatoj plavoj nijansi.

Zato linkove postavljamo u bio tj. opis profila!

Alati za više od jednog linka na Instagramu

Ako želite da jedno i jedino moguće mjesto za postavljanje linka na Instagramu, bude “grana linkova”, onda se poslužite slijedećim besplatnim programima:

  • Linktr.ee
  • Linkin.bio
  • Milkshake
  • Beacons
  • Shorby

Svi navedeni alati su odlični i često se koriste na Instagramu kao jedinstven link unutar opisa vaše stranice koji ljudima daje mogućnost da ne lutaju zbunjeni i jednostavno dođu do više informacija bilo da je riječ o vašim blogovima, kolumnama, proizvodima, uslugama i sl.

No, prije nego konačno posegnete za nekom od predloženih platformi, razmislite o još jednom prijedlogu:

Zašto ne biste stvorili sami svoju odredišnu stranicu sa poveznicama i postavili je u Instagram bio?!

Izostavite posrednika

Koristite li posrednika kako bi usmjerili posjetitelje na svoju stranicu vi se zapravo oslanjate na tuđu uslugu. Ta tuđa usluga može usporiti, platforme mogu pasti ili se čak može dogoditi da se vaš link zabrani ili označi kao neželjeni sadržaj s Instagrama. Sve bi vas to moglo koštati potencijalno vrijednih klikova ili čak prodaje.

Dobra vijest je da posrednika možete lako izostaviti ako je vaša web stranica izrađena u WordPressu a to ima neke dodatne pogodnosti.

Kada usmjeravate promet na vlastitu domenu, možete vidjeti što ljude najviše zanima i gdje je najviše njihovih klikova. Možete čak stvoriti događaje ili ciljeve u Google Analyticsu kako biste još lakše vidjeli put kojim se ljudi kreću na vašem webu!

Da biste kreirali svoju odredišnu stranicu sa poveznicama morate imati osnovno znanje o WordPressu i CSS-u. Niste li u tome vješti, kontaktirajte svog informatičara.

Prednost kreiranja vlastite odredišne stranice sa linkovima je u tome što je radite sami i imate potpunu kontrolu nad tim kako će ona vizualno izgledati, što će sadržavati te je uvijek možete prilagoditi kako god želite i to sve besplatno.

Dali smo vam misliti?

Što god odlučili učiniti, sretno!

Nama se uvijek možete javiti ako vam treba netko da vam vodi stranice na Instagramu.