Koje boje su u trendu za 2020. godinu?

koje-su-boje-u-trendu-za-2020

Koje boje su u trendu za 2020. godinu?

Gradite li svoj brend sigurno razmišljate o tome koju boju izabrati a koja će vašu tvrtku predstaviti na najbolji način. Postoji cijeli proces po koracima koji vam objašnjava kako stvoriti svoj jedinstveni brend.

Na početku vaše priče tako ćete, morati izgraditi svoj vizualni identitet koji je prema riječima dizajnerice Nele Dunato:

  • lako pamtljiv
  • jedinstven tj. drugačiji od konkurencije
  • budi osjećaj povjerenja
  • privlači kupce
  • potiče na preporuku
  • opravdava svoju cijenu

Za odabir boje koja će podržavati vašu priču možda vas inspirira jedno detaljno izvješće o trendovima boja za ovu godinu.

Shutterstock je, naime, objavio svoje izvješće za 2020. godinu na temelju podataka preuzimanja slika i snimaka na njihovu platformu.

Tri nijanse koje će dominirati u 2020.

Kako bi otkrili koje su boje u porastu, tim Shutterstock-a je razvrstao preuzimanja svojih kupaca i analizirao milijarde podataka u pikselima iz svih tih slika. Zatim su preslikali svaki piksel u njihov najbliži šesterokutni kod i analizirali koje su boje imale najveći rast između prošle i ove godine.

Rezultat je slijedeći: Lush Lava, Aqua Menthe i Phantom Blue – tri su nijanse koje će dominirati u ovoj godini i prikazati trend ka maksimalizmu i zasićenim nijansama, tvrde iz Shutterstock-a.

Boje sa njihovim oznakama, pogledajte niže.

Lush Lava

lush-lava-trend-boja-za-2020

Aqua Menthe

aqua-mente-boja

Phantom Blue

phantom-blue-boja

Ako ste dobili inspiraciju, a treba vam brendiranje, javite se. 😉