Što je Instagram Broadcast kanal

sto-je-instagram-kanal

Što je Instagram Broadcast kanal

Od ovog ljeta, točnije od sredine lipnja, Meta je počela s testiranjem i uvođenjem Instagram Broadcast kanala diljem svijeta. Priča je to koju su pokrenuli još u veljači te je tijekom godine širili.

Prvi koji nas je kontaktirao s porukom da se pridružimo njegovu kanalu bio je – tko drugi nego izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg.

instagram-broadcast-kanal-poruka

U službenoj poruci s Instagrama najavili su kako Broadcast Channels ima za cilj omogućiti kreatorima na Instagramu novi, direktniji i ležerniji način komuniciranja s publikom.

Dok čekamo da se i nama pruži ta prilika, evo par detalja koje morate znati o Instagram kanalima ako ga želite isprobati.

Što su Instagram kanali?

Instagram Broadcast Channels omogućuju slanje jednosmjernih poruka članovima kanala (vašim Instagram pratiteljima ili plaćenim pretplatnicima). Putem kanala možete komunicirati tekstom, fotografijama, video zapisima, anketama i glasovnim porukama.

Kanale mogu kreirati samo kreatori i samo oni mogu slati poruke, dok pratitelji mogu reagirati na sadržaj i glasati u anketama.

Kanalu se može pristupiti isključivo preko Instagram aplikacije, ne preko desktop preglednika.

U nadolazećim mjesecima Instagram će dodati više značajki u kanale. To su mogućnost dovođenja drugog kreatora na kanal radi rasprave o nadolazećim suradnjama, prikupljanje pitanja za AMA putem upitnika za pitanja itd.

Kažu kako su mogućnosti povezivanja s obožavateljima koje istražuju beskrajne, te da jedva čekaju vidjeti kako kreatori počinju koristiti svoje kanale.

Pohvalili su se kako već sada brojne poznate osobe imaju svoje Instagram kanale među kojima je i poznata skijašica Mikaela Shiffrin.

Testiranje Instagram Broadcast kanala

Uz ovo globalno lansiranje, Instagram je najavio eksperimentalne značajke koje trenutno testiraju a one uključuju:

  • Pitanja za prikupljanje povratnih informacija i AMA sadržaja.
  • Posebna kartica u inboxu za lakši pristup i otkrivanje pridruženih i novih kanala.
  • Suradnici za pozivanje gostiju na vaš kanal emitiranja.
  • Datumi i vrijeme isteka za emitiranja.
  • Dodavanje moderatora sadržaja.
  • Pregledavanje veze za dijeljenje sa sljedbenicima kako biste ih potaknuli da se pridruže kanalu.

Kako stvoriti kanal za emitiranje na Instagramu

Da biste stvorili vlastiti kanal morate na instagramu imati profil kreatora. Zatim idite u pretinac za izravne poruke (DM) u aplikaciji Instagram i dodirnite ikonu za pisanje nove poruke.

Tamo biste trebali vidjeti opciju za stvaranje kanala emitiranja.

Ako ju još ne vidite znači da Instagram još nije počeo s njezinom primjenom za zemlju u kojoj se nalazite.

kako-postaviti-instagram-kanal
Izvor: Search Engine Journal

Broadcast kanali se mogu postaviti samo za sljedbenike ili plaćene pretplatnike i mogu se prikazati u promotivne svrhe ili sakriti. Skriveni kanali nisu privatni.

Kada postavite kanal, imajte na umu da će vaši pratioci biti obaviješteni o tome. Zato se pobrinite da vaša prva poruka ili prvo emitiranje bude usmjereno na to da ljude oduševite sadržajem.

Sav sadržaj koji ćete dijeliti u ovom posebnom promotivnom prostoru treba publici biti zanimljiv i koristan kako biste povećali šanse da se pridruže i ostanu pratiti vaš kanal.

Kako pronaći Instagram kanale za emitiranje

Da biste pronašli Instagram Broadcast Channels, idite u pretinac izravne poruke u aplikaciji Instagram i upotrijebite traku za pretraživanje.

To će vam omogućiti pretraživanje po ključnoj riječi ili pregled predloženih kanala na temelju onih koje pratite i vaših interesa.

Evo nekih kanala koji su se prikazali nama:

instagram-kanali-primjer

Ako je vlasnik računa to omogućio, također možete vidjeti kanale navedene na profilima računa ispod biografije.

Instagram također šalje obavijesti kada računi koje pratite kreiraju Instagram Broadcast Channel.

Instagram Broadscast kanali mogu biti dobra opcija za osobno brendiranje. Imate li vlastiti brend, radite sami i želite se istaknuti u niši, ovo je odličan način da priču o vašem brendu još bolje približite ciljanoj publici putem vlastitog Instagram kanala.

Nešto slično je d.KABINET Viber kanal, koji je osobito zgodan za ljude koji nisu na društvenim mrežama.

Testirajte, jer testiranje je majka uspjeha uvijek kad nešto novo osvane na društvenim mrežama! 😉

Niste li raspoloženi za posao koji uključuje upravljanje društvenim mrežama – mi smo vam uvijek na raspolaganju.

Naslovna fotografija: Snimka zaslona – www.aboutinstagram.com