Savjet srijedom: Upoznajte ljude iza logotipa poznatih brendova

dizajneri-poznatih-logotipa

Savjet srijedom: Upoznajte ljude iza logotipa poznatih brendova

U današnjem „Savjetu srijedom“ dijelimo zanimljiv projekt jednog talijanskog dizajnera. Njegova namjera je bila upoznati javnost sa ljudima i agencijama koji su kreirali loga poznatih, svjetskih brendova.

On je Emanuele Abrate i nedavno je na svom behance profilu, pod naslovom „Tko ih je dizajnirao?“, prikazao poznate logotipe u nešto drugačijem izdanju. I svakako zanimljivom!

Njegov cilj je, naime, bio upoznati javnost sa dizajnerima nekih od najpoznatijih logotipa na svijetu i time ih uvrstiti u sastavni dio loga.

Pogledajte kako izgledaju neki od njih:

Izvor: Emanuele Abrate – behance

Apple

Spotify

Instagram

Facebook

facebook-logo
Cuban Council
Joe Kral

NBC

Puma

Hard Rock Cafe

Sviđa li vam se ideja? Nama je odlična!

Sad se sigurno pitate koji je zapravo naš današnji savjet. 😀

Aktivno pratimo analitiku na društvenim mrežama i ponašanje famoznog FB algoritma i uočavamo u zadnje vrijeme kako je jako važno vraćanje na onu osnovnu bit društvenih mreža, a to je riječ „društveno“.

Naime, prečesto se događa, osobito kod velikih tvrtki, sa mnogo zaposlenika, da se sa klijentima i pratiteljima, izgubi povezanost na osobnoj razini.

Što to konkretno znači?

Lijepo je i korisno pisati o projektima, proizvodima, te dijeliti edukativni sadržaj, ali to nije jedino čime se na društvenim mrežama možete povezati sa svojim pratiteljima i klijentima.

Važno je ne zaboraviti s vremena na vrijeme u svojim objavama istaknuti i prikazati ljude (imenom i prezimenom/fotografijom), koji su sastavni dio neke kompanije.

Naglasite važnost tima i podijelite neke zanimljive informacije o svima koji čine vašu firmu.

Baš u tom smjeru ide i ovaj projekt kojega je osmislio Emanuele Abrate – naglasiti da su brendove stvorili ljudi!

Ako vam trebaju materijali za vizualni identitet, tu smo za vas!