Ryanair od 1. srpnja vraća 40% svojih zakazanih letova, među njima je i Hrvatska

ryanair-vraca-letove-od-srpnja

Ryanair od 1. srpnja vraća 40% svojih zakazanih letova, među njima je i Hrvatska

Ryanair je najavio kako od 1. srpnja kreće sa 40% svojih redovnih letova koji su bili zakazani u njihovom rasporedu. Putovati će se uz pojačane mjere zaštite za posadu i putnike u skladu sa preporukama zbog sprečavanje širenja koronavirusa.

U priopćenju iz Ryanair-a navode kako će dnevno imati 1.000 letova iz Irske i Velike Britanije prema Europi, čime će se vratiti na oko 90% svojih ruta, od prije pandemije COVID-19 virusa.

Letovi će biti uspostavljeni iz 80 njihovih baza diljem Europe. Cilj im je „vratiti u život“ što više linija koje će biti manje frekventne.

Ryanair spašava turističku sezonu

Ryanair vraća i linije prema turističkim odredištima kako bi im pomogli u spašavanju turističke sezone. Prema podacima koji su dostupni trenutno, među njima je i Hrvatska sa letom prema Splitu. Uspostavljaju se i letovi prema Crnoj Gori, Portugalu, Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Malti, Maroku, Cipru, Grčkoj…

Nakon 4 mjeseca, vrijeme je da Europa ponovno leti, kako bismo ponovno povezali prijatelje i obitelji, te omogućili ljudima da se vrate na posao i pokrenu europsku turističku industriju koja osigurava milijune radnih mjesta.“, naglasio je Eddie Wilson, izvršni direktor Ryanair-a.

ryanair-letovi-srpanj

Video sa uputstvima za putnike

Putovat će se uz stroge mjere zaštite zdravlja a Ryanair je objavio i video kako bi putnike upozorili da se pridržavaju propisa kako bi spriječili širenje koronavirusa.

Tako će tijekom cijelog leta osoblje i putnici morati nositi zaštitne maske, toalet će se moći koristiti jedino na raniji zahtjev a hrana koja se unosi moći će se jesti jedino na dužim letovima.

U sve zrakoplove bit će ugrađeni tzv. HEPA filteri koji se koriste u bolnica, a nakon svakog leta će se vršiti potpuna dezinfekcija aviona koja djeluje 24h, navodi se u priopćenju.

Svi koji budu putovali u srpnju i kolovozu morati će ispuniti i dodatnu papirologiju u kojoj će morati navesti gdje i koliko dugo planiraju odsjesti, te detalje o svom zdravstvenom stanju.

Iz Ryanaira su već objavili i raspored letova za ljeto 2021.