Savjet srijedom: Alat za više linkova na Instagramu

vise-linkova-na-instagramu

Savjet srijedom: Alat za više linkova na Instagramu

Imamo li naše pratitelje na Instagramu uputiti negdje gdje mogu dobiti više informacijama o nama i našim uslugama, to ćemo učiniti postavljanjem linka (URL poveznice).

Danas imamo kratku lekciju za početnike na ovoj mreži, a ovo je ujedno i odgovor na pitanje koje smo dobili od naših IG pratitelja. 😉

linkovi-na-instagramu

Gdje postaviti link u objavi na Instagramu?

Instagram je kreativna aplikacija, koja je od 2012. godine u vlasništvu Facebooka. Za razliku od Facebooka kojega možemo opisati kao knjigu, Instagram je više slikovnica. To znači da je fokus Instagrama na što boljoj i efektivnijoj fotografiji. Tekst koji pišete uz fotografiju, obavezno razdvojite kako bi bio pregledan za čitanje.

No, danas ne govorimo o fotografijama, već o linkovima koje još zovemo i URL ili poveznicama, na druge stranice. Dakle, odgovaramo na pitanje gdje postaviti link na Instagramu a da on “radi”?

Nerijetko nam se događa da vidimo u feed-ovima kako se linkovi postavljaju u tekstovima ispod fotografija. Postavljeni na to mjesto, oni ne vode nikud. To možete odmah prepoznati, jer nisu u poznatoj plavoj nijansi.

Zato linkove postavljamo u bio (opis profila) i samo u bio! 🙂

Međutim, ako želite da to jedno i jedino moguće mjesto za postavljanje linka na Instagramu, bude “grana linkova”, onda se poslužite programom Linktr.ee. 😉

Nama je ovaj alat spasio život! 😀