Kalendar događanja | ožujak 2020. | Eno-gastro eventi, b2b susreti i otočni sajmovi

kalendar-dogadanja-ozujak

Kalendar događanja | ožujak 2020. | Eno-gastro eventi, b2b susreti i otočni sajmovi

Je li i vama veljača brzo prošla? Nama je proletjela bez obzira što u ovoj godini ima jedan dan više. Nadamo se da ste uspjeli uskladiti sve svoje želje i dnevna „moranja“ i da ćete ovaj mjesec završiti bar na zlatnoj sredini. 🙂

Sretnici među vama uspjeli su napuniti baterije na skijanju ili putovanjem u tropske krajeve...

Međutim, svi vi koji niste imali tu mogućnost, znajte da i obična dnevna šetnja uz more ili šumom, može biti dovoljna za refresh. I ne, ova rečenica nije utjeha, jer treba znati uživati i u malim stvarima.

Govoreći o mogućnostima, svi ćemo se složiti da je lijepo kad imate vremena i možete izdvojiti nekoliko tisuća kuna npr. za dodatne edukacije. No, ako trenutno to nije moguće, uvijek možete pronaći besplatnu radionicu na kojoj ćete naučiti nešto novo i upoznati ljude sa sličnim interesima. Postoje i online radionice koje su jako korisne. Znamo iz vlastitog iskustva. 😉

Naravno da postoje i vaši osobni prioriteti. Pa ćete znati kada umjesto u novi mobitel ili torbu, uložiti u seminar ili odlazak na neki b2b event.

Upravo zato i pišemo ovaj bog, kako bi unaprijed znali isplanirati što, gdje i kada vidjeti a da vam se to u konačnici isplati.

eno-gastro-eventi-dkabinet-blog

Ožujak u znaku vinskih i gastronomskih događaja, b2b susreta i otočnih sajmova

Mjesec pred nama obilježiti će eno-gastro eventi, b2b okupljanja, otočni sajmovi i sportske utrke koje su se pokazale kao odličan uvod u predsezonu.

Koliko će ovi događaji biti posjećeni, te koliko će sama sezona biti ugrožena zbog aktualnih upozorenja oko koronavirusa i prvih otkazivanja rezervacija, tek ćemo saznati.

Sigurno je za sada jedino kako je ovo prvi put da su hrvatski hotelijeri dobili upozorenje da primjenjuju odredbe ugovora o višoj sili u slučaju otkazivanja rezervacija.

Sajam otočnih proizvoda – Tkon, otok Pašman, 06.-08.03.

Zašto ne biste prvi vikend u ožujku proveli na Pašmanu i kupili neki unikatni autohtoni otočni proizvod? 11. po redu Sajam otočnih proizvoda održat će se za vrijeme manifestacije Škraping Tkon-otok Pašman 2020., a na njemu će nastupiti će preko 40 otočnih izlagača s proizvodima  oznake  „Hrvatski otočni proizvod“.  Na sajmu ćete moći pronaći proizvode iz malih, proizvodnih serija kao što su: ekstra djevičansko maslinovo ulje, razne likere, marmelade, sapune i kreme na bazi maslinovog ulja i ljekovitog bilja, suvenire od školjaka te ostale raznovrsne  ručne radove. Poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti, te brendiranje proizvoda, sve su to ciljevi ovog sajma.

Vinart Grand Tasting – Zagreb, 06. i 07.03.

Treći po redu Vineart Grand Tastting namijenjen vlasnicima restorana, sommelierima, menadžerima hrane i pića, te konobarima u Laubi ove godine okuplja ogroman broj vinara i vinskih etiketa. Prilika je ovo da degustiraju poznata ali neka nova vina na hrvatskom tržištu. Sva vina bit će dostupna za kupnju u Pop-up vinoteci a uz radionički program najavljeno je i promenadno kušanje vina na određenu temu – Vine Art Petit Tasting. Cijena ulaznice na festival je 150 kn, a uključuje bon u iznosu od 40 kn za taxi prijevoz kući ili butelju vina u Pop Up Vinoteci.

Metex 2020 – Zagreb, 09.-11.03.

Najvažnija b2b burza hrvatske industrije poslovnog turizma održava se u hotelu Westin. Izlagači su najvažniji sudionici turističke industrije iz Hrvatske a gostujući kupci stižu iz Skandinavije, Velike Britanije, Italije, Beneluxa i Njemačke. Detalje o ovom eventu, uvjete za sudjelovanje te tko je sve bio na Meetex-u prošle godine pogledajte na njihovoj stranici.

Internet Adria– Opatija, rane prijave do 09.03

Konferencija Internet Adria će se održati u travnju, 01.i 02., ali prijaviti se možete do 09.03. Organizatori najavljuju kako će na konferenciji sudjelovati više od 200 turističkih djelatnika iz sektora marketinga i prodaje, što je odlična prilika za networking! Predavanja će održati 30 vrhunskih predavača a ovdje provjerite detalje i način prijave, te kotizaciju.

Relax Adria – Opatija, 12.-14.03.

Sajam opremanja apartmana, vila i kuća za odmor ove godine za sve vas koji ste u finalnim pripremama za sezonu, donosi specijalizirani izlagački program. U konceptu boutique sajma u Opatiji će se predstaviti više od 60 izlagača iz Hrvatske i Europe s pomno odabranim brendovima opreme, namještaja, alata i usluga za opremanje unutarnjih i vanjskih prostora. Sajam možete posjetiti besplatno, uz predočenje ulaznice/akreditacije koju možete preuzeti na njihovoj web stranici.

Viroexpo – Virovitica, 13.-15-03.

25. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2020. ove se godine održava na novoj lokaciji, u novoizgrađenoj sajamskoj hali. Ovaj sajam u gospodarskom smislu ima važnu ulogu za Virovitičko-podravsku županiju, ali i za turističku ponudu kontinentalnog dijela Hrvatske. Zemlja partner je ove godine Njemačka.

WineRi – Rijeka, 13. i 14.03.

WineRi eno – gastro festival postao je razlog za dolazak u Rijeku u predsezoni a u tri protekle godine okupio je respektabilan broj izlagača. Ove godine će na lokaciji Gat Karoline Riječke, u velikom šatoru, izlagati više od 70 proizvođača.  Na festivalu izlažu prvenstveno vinari, ali i proizvođači rakija i likera, pršuta, suhomesnatih proizvoda, sira, maslinova ulja i čokolade s područja Kvarnera, cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Festival svake godine posjeti između ostalih 50-tak akreditiranih novinara,100-tinjak akreditiranih ugostitelja, restoratera, hotelijera i trgovaca.

istrian-spring-tour

Istrian spring tour – 12.-15.03.

Zašto su sportska događanja jedan od najboljih načina da se turistička sezona produži na cijelu godinu, pokazalo se u Istri. Jedan od takvih događaja je Istrian spring tour, koji ove godine okuplja najbolje bicikliste iz Austrije, Švicarske, Mađarske, Poljske, Rusije, Australije, Nigerije, Kanade i mnogih drugih. Oni se nastupom na ovoj utrci natječu za bodove Svjetskog kupa a vozit će po cijeloj Istri u tri etape. Utrka je odličan pokazatelj kako se pozicionirati na svjetskoj karti kao destinacija sportskog turizma.

Dugi otok trail – Dugi otok, 14.03.

Za sve koji su željni svježeg zraka i fizičke aktivnosti, Dugi otok trail utrka, mogla bi biti izvrsna ideja. Utrka kroz očaravajuće prizore strmih stijena, tihih uvala, pješčanih plaža uz kristalno more, te pored brojnih arheoloških nalazišta, počinje i završava u mjestu Sali. Organizatori pozivaju sve ljubitelje outdoor aktivnosti da im se pridruže na otoku osebujnosti i kontrasta.

Chef’s Stage – Šibenik, 16. i 17.03.

Kongres Cheef’s Stage i ove godine u Šibeniku okupit će najpoznatije hrvatske chefove, te brojne zvijezde gastronomije iz svijeta. Oni će kuhati i razmjenjivati ideje u prijateljskoj atmosferi a sve kako bi potaknuli jedni druge na još veću kreativnost i kvalitetu. Najavljene su radionice koje će se održavati na zanimljivim lokacijama u obliku Masterclassa. Na kongresu će biti proglašen i i pobjednici natjecanja Budi Foody, za mlade od 16 do 26 godina. 

Festival svjetla – Zagreb, 18.-20.03.

Zagrebački Gornji grad u pet dana blistati će uz pomoć atraktivnih audiovizualnih instalacija i projekcija na temu proljeća. Najmodernija svjetlosna rješenja na bazi rasvjetnih tehnologija kroz simbole: buđenje, rast i renesansa, dočarati će proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 18 do 23 sata. Festivalom svjetla Zagreb se pridružuje drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga ili Berlina, koji imaju tradiciju održavanja ovakvih festivala.

Međunarodni sajam kobasica „S klobasicom po EU“ – Sv. Petar u šumi, 21./22.03.

Zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi,ovaj sajam se ove godine održava po treći put. Organizatori najavljuju degustacija i prodaja kobasičarskih i tradicionalnih proizvoda, izbori vitezova, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica. Tijekom sajma održati će se sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. U sklopu manifestacije komisija senzornih analitičara ocjenjivat će  kobasice u više kategorija pri čemu će se izabrati nacionalni i međunarodni šampioni u pet kategorija.

Life on Mars: Pag Island Trail & Trekk – otok Pag, 28.03.

Ima li života na Marsu? Do ovog odgovora dijeli Vas samo jedan klik! Idemo na Mars! Poručuju organizatori ove utrke. Challenger i Active kategorija trčati će preko prve “morske” via feratte. Na najljepšoj trail stazi Hrvatske, doživite egzotično iskustvo i budite dio povijesnog događaja: službenog otvaranja trail staze „Life on Mars“ ! Poručuju organizatori utrke.

Festival Vino Dalmacije 2020. – Split, 28. i 29.03.

Na ovogodišnjem, trećem po redu festivalu, Vino Dalmacije regija partner je Bordeaux  a uz bogat program te želju za umrežavanjem proizvođača vina, vinskih stručnjaka, distributera i ugostitelja, posebna pozornost posvetit će se poslovnim posjetiteljima. Festival  će okupiti sve vodeće proizvođače vina, predstavnike vrhunskih restorana i hotela a ako želite nastupiti na festivalu kao izlagač vina još se stignete prijaviti.

Tjedan odmora vrijedan – akcija

Još se stignete uključiti u hvale vrijednu akciju Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, Tjedan odmora vrijedan. Njome se u tjednu od 10. do 19. 04. omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje po upola nižim cijenama svih turističkih proizvoda; od smještaja, prijevoza, znamenitosti, te ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.U akciju se mogu uključiti svi turistički gospodarski subjekti: hotelske kuće, privatni iznajmljivači, restorani, parkovi prirode i nacionalni parkovi, muzeji, galerije, adrenalinski turizam, aktivnosti i dr. Registracija i unošenje ponude je besplatno a uvjeti sudjelovanja u projektu Tjedan odmora vrijedan naznačeni su na njihovoj web stranici.